"Latvijas Pasts" šogad strādās ar vismaz vienu miljonu eiro peļņu

VAS "Latvijas Pasts" šogad strādās ar vismaz vienu miljonu eiro peļņu, arī apgrozījums būs lielāks nekā pērn, ceturtdien, 11.decembrī, Latvijas radio teica "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs.

Pasta finanšu darbības uzlabošana panākta, īpaši šogad pievēršoties juridisko personu apkalpošanai to birojos, palielinoties paku sūtīšanas apjomiem un veiksmīgai mazumtirdzniecības preču pārdošanai pasta nodaļās.

Salnājs atzīmēja, ka nedaudz pieaugusi apsveikumu kartīšu sūtīšana, savukārt sīkpaku piegādes no interneta veikaliem katru gadu palielinās vairākas reizes. Šogad e-komercijas preču apjoms Latvijā ir pieaudzis divas reizes, salīdzinot ar pērno gadu. Preces pārsvarā tiek pasūtītas no Ķīnas un citām Āzijas valstīm.

Kavēšanās ar sīkpaku apstrādi "Latvijas pastā" neesot, jo darbā desmit Rīgas nodaļās ir pieņemti papildus darbinieki, kā arī notiek laba sadarbība ar muitu. "Latvijas Pasts" neapstrādā arī eksotiskus, aizliegtus sūtījumus, jo preces pārsvarā tiek transportētas ar lidmašīnām un, jau iekraujot, sūtījumi tiek rūpīgi pārbaudīti.

"Latvijas Pasta" vadītājs uzsvēra, ka par 5% pieaudzis drukātās preses abonementu skaits uz nākamo gadu, salīdzinot ar šī gada abonementu skaitu. Turklāt pasta pieredze liecina, ka augsta abonentu aktivitāte parasti vērojama tieši pēdējā abonēšanas kampaņas mēnesī - decembrī.

Par 5% palielinājies arī to abonementu skaits, kas tiek pasūtīti uz pusgadu vai gadu, akcentēja Salnājs.

Tomēr ilgtermiņā pasta vadītājs paredz drukātās preses abonēšanas krituma saglabāšanos.

Savukārt uz jautājumu, vai vajadzētu atjaunot preses piegādes arī sestdienās, Salnājs atbildēja, ka tikai pirms dažiem gadiem ir pārtraukta preses piegāde sestdienās, un viņš neredz iemeslu, kāpēc būtu jāatgriežas pie iepriekšējās sistēmas.

No 2013.gada 1.janvāra saskaņā ar Pasta likuma nosacījumiem "Latvijas Pasts" sniedz pakalpojumus pilnībā brīva pasta tirgus apstākļos. Uzņēmums pagājušajā gadā sasniedzis 58 miljonu eiro neto apgrozījumu un 4,5 miljonu eiro peļņu.

"Latvijas Pasts" nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas Pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.