Par "Kurši" jauno valdes priekšsēdētāju kļuvis Sandis Šteins

Par būvmateriālu tirdzniecības uzņēmuma SIA "Tirdzniecības nams "Kurši"" (TN "Kurši") jauno valdes priekšsēdētāju kļuvis Sandis Šteins, kurš iepriekš ieņēmis vadošus amatus apdrošināšanas un tirdzniecības jomā gan Latvijā, gan ārvalstīs, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja uzņēmumā.

Jaunais uzņēmuma vadītājs plāno vēl vairāk nostiprināt TN "Kurši" līdera pozīcijas būvmateriālu tirgus profesionālajā segmentā Latvijā, kā arī attīstīt jaunus darbības virzienus.

Kā minējis Šteins, TN "Kurši" valdes priekšsēdētājs: "TN “Kurši" ir lielākais būvmateriālu veikalu tīkls Latvijā ar 16 tirdzniecības centriem. Tā izaugsme ir balstīta uz nozarē novērtētas profesionālas, augstas apkalpošanas kultūras sniegšanu, kuras galvenā prioritāte ir katram klientam individuāla risinājuma atrašana. Mana līdzšinējā vadības pieredze veicinās uzņēmuma izaugsmi, nostiprinot pozīcijas mazumtirdzniecībā, paplašinot sadarbību ar būvniecības profesionāļiem un attīstot jaunus darbības virzienus. Ņemot vērā būvniecības pakāpenisko izaugsmi, šobrīd ir īstais laiks daudzpusīgu mērķu uzstādīšanai un īstenošanai."

TN "Kurši" padome jauno valdes priekšsēdētāju apstiprinājusi šī gada 28.novembrī. Savukārt tās līdzšinējais vadītājs Agnis Bērziņš darbu BN "Kuršos" neturpinās.

No šī gada februāra līdz šim brīdim Sandis Šteins bija apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balta" valdes priekšsēdētājs, bet no 2003. - 2011.gadam ieņēma vadošos amatus "Latvija Statoil", t.sk. strādājot izpilddirektora amatā, no 2011. - 2014.gadam "Statoil Fuel & Retail" Krievijas organizācijas vadītāja amatā.

Nākamgad "Kuršiem" aprit 15 gadi, kopš tā darbības pirmsākumiem. 2013.gadā uzņēmuma neto apgrozījums veidoja 59,3 miljonus eiro. Arī šogad uzņēmuma apgrozījums, rentabilitāte tiek plānota ar ievērojamu izaugsmi. Pēdējos divos gados uzņēmums ir īstenojis vairākus investīciju projektus, atverot jaunu veikalu Rīgā, Vienības gatvē un būtiski paplašinot tirdzniecības centru Saldū, Ventspilī un Jelgavā.

Kopš šī gada 2014.gada septembra SIA "Tirdzniecības nams "Kurši"" padomes un akcionāru sastāvā ir notikušas izmaiņas, un uzņēmuma akcionāru sastāvā ir SIA "Augstceltne", SIA "Kurši Eko" un Juris Kursītis.