Palielināts "Latvenergo" pamatkapitāls

Ir palielināts AS "Latvenergo" pamatkapitāls, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Finanšu un kredītu vadības direktors Jānis Irbe.

Viņš informē, ka šī gada 25.septembrī "Latvenergo" Akcionāru sapulcē, pamatojoties uz Ministru kabineta 2014.gada 16.septembra rīkojumu Nr.496 "Par valsts nekustamo īpašumu ieguldīšanu akciju sabiedrības "Latvenergo" pamatkapitālā", likumu "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām", Komerclikumu, Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu un Ministru kabineta 2009.gada 30.jūnija noteikumiem Nr.705 "Noteikumi par valsts un pašvaldības akciju sabiedrības tipveida statūtiem", tika apstiprināts lēmums par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu.

Izmaiņas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā reģistrētas šī gada 30.oktobrī.

Līdz ar to, "Latvenergo" pamatkapitāls ir palielināts par 435 760 eiro, apmaksājot jaunās emisijas akcijas ar mantisko ieguldījumu, valsts īpašumu ar kopējo vērtību 435 760 eiro, tādejādi "Latvenergo" pamatkapitāls sasniedzis 1 288 446 357 eiro.

Irbe norāda, ka akcionāru sapulcē tika apstiprināti "Latvenergo" pamatkapitāla palielināšanas noteikumi un AS "Latvenergo" Statūti jaunā redakcijā. Pamatkapitālā tika ieguldītas 330 zemes vienības un 4 zemes vienību domājamās daļas ar kopējo platību 9.0140 ha, kas ir līdz šim AS "Latvenergo" izmantoti valsts īpašuma objekti.

Latvenergo koncernā ietilpst mātessabiedrība AS "Latvenergo" (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošana un pārdošana) un meitassabiedrības - AS "Latvijas elektriskie tīkli" (pārvades aktīvu pārvaldība), AS "Sadales tīkls" (elektroenerģijas sadale), Elektrum Eesti, OÜ (elektroenerģijas pārdošana Igaunijā), Elektrum Lietuva, UAB (elektroenerģijas pārdošana Lietuvā), AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" (elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšana) un SIA "Liepājas enerģija" (siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana, pārvade, sadale un pārdošana Liepājā), kā arī Elektrum Eesti, OÜ piederošā meitassabiedrība SIA "Elektrum Latvija" (elektroenerģijas pārdošana).