"Lattelecom" grupas apgrozījums sasniedzis 141 miljonu eiro

"Lattelecom" grupas normalizētā EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas šī gada deviņos mēnešos sasniegusi 54,7 miljonus eiro, savukārt apgrozījums bijis 141 miljons eiro, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja uzņēmuma pārstāve Līga Bite.

Viņa norāda, ka "Lattelecom" grupas normalizētā EBITDA šī gada deviņos mēnešos augusi par 5%, savukārt ieņēmumi pieauguši par 2%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2013.gadā. "Lattelecom" grupas apgrozījums (ieņēmumi) 2014.gada deviņos mēnešos ir 141 miljoni eiro, kas ir par 2% vairāk nekā šajā pašā periodā 2013.gadā.

Savukārt, EBIDTA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, sasniegusi 54,7 miljonus eiro, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgā periodā 2013. EBIDTA marža šī gada deviņos mēnešos ir 39%, kas ir par 1% punktu vairāk nekā līdzīgā periodā pērn.

""Lattelecom" deviņu mēnešu finanšu rezultāti apstiprina uzņēmuma pareizo stratēģiju, īpaši platjoslas uz televīzijas attīstībā, ko mūsu klienti atzinīgi novērtējuši. To apliecina arī vērtīgāko uzņēmumu TOP 101, pēc kuru datiem, "Lattelecom" vērtība gada laikā pieaugusi par 100 miljoniem, ļaujot pakāpties par divām vietām, ieņemot 6.vietu. Pateicoties efektivitātes celšanai un izmaksu samazināšanai, mums ir izdevies nepakļauties Eiropas telekomunikāciju nozares tendencēm, kur vērojams ienākumu kritums. Latvijas ekonomikas konkurētspējas nodrošināšanai nākotnē, būtiski attīstīt inovācijas, kas ir izaicinoši, jo ir nepieciešama veiksmīga publiskā un privātā sektora sadarbība," uzsver "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

"Lattelecom" grupas peļņa 2013.gadā bija 28,5 miljoni eiro. Vienīgo negatīvo ietekmi rezultātos radījis Lattelecom 23% piederošā Latvijas Mobilā telefona peļņas kritums 2013.gadā par vairāk nekā 11 miljoniem eiro.

"Lattelecom" grupa piedāvā elektroniskās saziņas risinājumus mājsaimniecībām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī korporatīvajiem klientiem.

"Lattelecom" grupā ir seši uzņēmumi - "Lattelecom", "Lattelecom BPO" un tā meitasuzņēmums "BPO Baltic", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology" un "Baltijas Datoru akadēmija". "Lattelecom" pieder arī 23% LMT daļu.