Pārdošanas dati: karstums sekmējis saldējuma tirdzniecību pat par 80%

Saldējuma tirdzniecības apjomi aizvadītās vasaras karstajās dienās palielinājušies pat par 80,7% dienā, salīdzinot ar vidējo saldējuma tirdzniecības apjomu vasaras sezonā, liecina veikalu tīkla "top!" apkopotie pārdošanas dati.

Savukārt kopējais veikalu tīkla "top!" saldējuma pārdošanas apjoms šovasar palielinājies par 7%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Veikalu tīkla "top!" mārketinga vadītāja Ilona Bukša norāda: "Šis ir bijis rekordgads veikalu tīklam top! saldējuma tirdzniecībā. Pieaudzis ne vien kopējais saldējuma pārdošanas apjoms, bet esam arī uzstādījuši vienas dienas saldējuma tirdzniecības rekordu - pārdotas vairāk nekā 103 tūkstošu vienības saldējuma dienā. Jāatzīst, ka kopumā vērojams tirdzniecības pieaugums dažādās preču grupās, līdz ar to prognozējam, ka 2014.gadu noslēgsim ar aptuveni 12% apgrozījuma pieaugumu."

Veikalu tīkls "top!" ir novērojuši izteiktu pircēju tendenci izvēlēties vietējās izcelsmes produktus saldējumu kategorijā. Aptuveni 80% no kopējā "top!" veikalu tīkla vasaras sezonā pārdotā saldējuma veido tieši Latvijā ražotie produkti. Populārākais saldējums veikalu tīklā top! šajā vasarā bija "tip top" saldējums vafeļu glāzītē, kas ir "top!" veikalu tīkla privātās preču zīmes saldējums. "tip top" saldējumi tiek ražoti Latvijā un vasaras sezonā tie tika pārdoti vairāk nekā 1,5 miljoni gabalu.

Karstākajās vasaras dienās pārdotais sadējuma apjoms pārsniedzis pat 103 tūkstošus vienību dienā, tādā veidā dubultojot vidējo vasaras sezonas rādītāju ar gandrīz 60 tūkstošiem vienību dienā.

Kopējo saldējuma pārdošanas dinamiku atkarībā no gaisa temperatūras var apskatīt tabulā:


Ar preču zīmi "top!" Latvijā šobrīd darbojas 203 pārtikas veikali, no tiem 106 top! un 97 mini "top!" veikali, kuri pieder 17 vietējiem uzņēmumiem: SIA "Firma Madara 89", AS "LPB", AS "Diāna", SIA "Lars Limited", SIA "Gabriēla", SIA "Dekšņi", SIA "Mārksmens", SIA "Madara 93", SIA "AA & Co", SIA "Krista - A", AS "Roga - Agro", SIA "ESSA", SIA "G.A.L.", SIA "Lekon", SIA "Ogres Prestižs", SIA "Pārtikas veikalu grupa" un SIA "Oregano". "top!" ir nacionālais veikalu tīkls, kurš dibināts 2000.gadā, tajā strādā ap 3000 darbinieku un pa šiem gadiem tas ir ķluvis par vienu no lielākajiem pārtikas veikalu tīkliem Latvijā.