Putnu gaļas tirgu Krievijas sankcijas neietekmēs

Krievijas noteiktais aizliegums importēt Eiropas Savienības (ES) pārtikas produkciju mājputnu gaļas tirgu Eiropā neietekmēs, kas skaidrojams ar līdzšinējo cenu politiku un pietiekami lielo putnu gaļas importu no Baltkrievijas, biznesa portālu "Nozare.lv" atzina AS "Putnu fabrika "Ķekava"" ("Ķekava") valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

"ES neaizrāvās ar putnu gaļas importu uz Krieviju, jo tur iepirkuma cenas bija pārāk zemas un neinteresantas salīdzinājumā ar cenām Eiropā. Daži uzņēmumi gan importēja nelikvīdu preci, kā, piemēram, vistu kājas, bet kvalitatīva gaļa - filejas un veseli putni - tiek realizēti ES un citviet pasaulē. Pieprasījums ir milzīgs, īpaši liels deficīts ir pēc vistu spārniņiem, ko pieprasa Āzijā, tur ir milzīgs potenciāls tirgus gan šim produktam, gan jebkurai putnu gaļai," sacīja uzņēmējs.

Viņš arī norādīja, ka lielākās mājputnu eksportētājas Krievijai līdz šim bijušas Baltkrievija un Ukraina, turklāt pašā Krievijā pēdējos gados veiktas lielas investīcijas putnu fermu attīstībā.

"Baltkrievija un Ukraina pietiekamā daudzumā apgādāja Krievijas tirgu. Pēc Krievijas sankcijām pret Ukrainu Eiropā pastāvēja bažas par lētās putnu gaļas ienākšanu no Ukrainas, taču pēc karadarbības sākšanās tur ražošana pilnībā apturēta un bažām pamata vairs nav. Savukārt Krievijā pēdējos gados veiktas lielas investīcijas putnkopībā un šis bizness ir patiešām veiksmīgi attīstīts," atzina Vilcmeiers.