"Tenapors" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā audzis par 4%

Siltumizolācijas materiālu ražotāja "Tenapors" apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā bija 11,062 miljoni eiro un tas bija par 4% lielāks nekā iepriekšējā finanšu gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma finanšu gads ilgst no 28.decembra iepriekšējā gadā līdz 27.decembrim. 2012.finanšu gadā "Tenapors" strādāja ar 10,679 miljonu eiro apgrozījumu.

Pagājušajā finanšu gadā "Tenapors" ir guvis 659 368 eiro peļņu, un tā ir nedaudz lielāka par iepriekšējā finanšu gadā gūto 648 482 eiro peļņu.

Sakarā ar eiro ieviešanu no 2014.gada 1.janvāra uzņēmums nolēmis atgriezties pie Latvijā vispārpieņemtā finanšu gada, kas sākas 1.janvārī un beidzas 31.decembrī.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2013.gadā "Tenapors" spēja saglabāt lielākos klientus gan pašmāju tirgū, gan ārzemēs. Tika noslēgts sadarbības pārstāvja līgums Kaļiņingradā, Krievijā. Tika turpināti iesāktie darbi - ražošanas un pārvaldes procesa, pārdošanas un ražošanas daļu, produktu pašizmaksu optimizācija. Pērn augustā ir sākta putupolistirola ražošana Valmieras struktūrvienībā.

Galvenie "Tenapora" uzdevumi 2013.gadā bija noturēt un palielināt produktu pārdošanu gan pašmāju, gan eksporta tirgos, kā arī uzlabot uzņēmuma finansiālos rādītājus. Liels apjoma pieaugums pērn bija vērojams iepakojuma materiālu un dekoratīvo elementu pārdošanā.

"Tenapors", tāpat kā būvķīmijas ražotājs "Tenachem", tika izveidots, atdalot uzņēmumu no SIA "Tenax". "Tenax" ir "Tenapors" vienīgais īpašnieks.

No 2008.gada 1.janvāra veiktas izmaiņas "Tenax" struktūrā. Lai pilnveidotu uzņēmuma sadarbību ar klientiem un piegādātājiem, kā arī paaugstinātu kompānijas darbības efektivitāti, "Tenax" nodalījis divus darbības virzienus, ko pārstāv SIA "Tenachem" un SIA "Tenapors".

Kā ziņots, "Tenax" reģistrēta 1991.gada 5.martā, veicot kooperatīva "IMK" ("Izolācijas materiālu kooperatīvs") pārreģistrāciju. "IMK" savu darbību sāka 1989.gada augustā uz ķīmiskās rūpnīcas "Spodrība" eksperimentālā ceha bāzes un sākotnēji pēc pasūtījuma veica siltumizolācijas darbus ar putupoliuretāniem.

"Tenax" vienīgais īpašnieks ir Nikolajs Kurma, liecina "Firmas.lv" informācija.

Patlaban uzņēmums ir viens no lielākajiem būvķīmijas, sendvičtipa paneļu ražotājiem, kā arī lielākais siltumizolācijas materiālu ražotājs Baltijas valstīs.