"Latvenergo" dāvanu karšu daudzbērnu ģimenēm summa būs 1,68 miljoni eiro

AS "Latvenergo" sociālā atbalsta programmā 2014.gadā paredzēts daudzbērnu ģimenēm piešķirt elektrības dāvanu kartes 84,24 eiro vērtībā par kopējo summu 1,68 miljoni eiro, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad dāvanu kartes tiks dāvinātas sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS). "Latvenergo" Dāvinājumam daudzbērnu ģimenes no 1.augusta varēs pieteikties Klientu pašapkalpošanas portālā ''www.e-latvenergo.lv'', kā arī klientu apkalpošanas centros visā Latvijā līdz pat 2014.gada 31.decembrim.

Atbilstoši aktuālajai situācijai, kad klienti par elektroenerģiju norēķinās pēc Starta un Pamata tarifiem, dāvinājuma apjoms vienai daudzbērnu ģimenei ir aprēķināts kā starpība starp Starta un Pamata tarifu, papildus kompensējot klientam 2400 kilovatstundas par Starta tarifu, kas atbilst 84,24 eiro.

Dāvanu karšu izplatīšanu un uzskaiti, kā arī sociālā atbalsta kampaņas organizēšana tiek īstenota sadarbībā ar LPS. "Latvenergo" uzsver, ka atbalsta saņemšanas mehānisms kopā ar LPS ir pilnveidots, lai saņemšanas process būtu maksimāli vienkāršs un daudzbērnu ģimenēm ērts.

No šā gada 1.augusta dāvanu karšu izplatīšanas nolūkos "Latvenergo" izveidojis funkcionālu iespēju daudzbērnu ģimenēm pieteikties kartes saņemšanai klientu portālā ''e-latvenergo.lv''. Pieteikties atbalstam daudzbērnu ģimenes varēs arī klātienē, "Latvenergo" klientu apkalpošanas centros.

Pilnveidojot atbalsta mehānisma saņemšanas iespējas, ir ņemta vērā iepriekšējos gados uzkrātā pieredze. Piemēram, lai atbalsta saņemšanas iespējas būtu visām daudzbērnu ģimenēm, kuras elektroenerģiju iegādājas no "Latvenergo", kā arī tām, kuras elektroenerģiju iegādājas caur starpniekiem, piemēram, norēķinās par elektrību ar namu apsaimniekotājiem vai izīrētājiem.

Šogad, saņemot dāvanu karti, daudzbērnu ģimene varēs to pēc savas izvēles attiecināt uz jebkuru "Latvenergo" līgumu, kura ietvaros elektroenerģiju pārdod "Latvenergo".

Sociālā atbalsta programmā daudzbērnu ģimenēm arī 2011., 2012. un 2013.gadā bija piedāvāta iespēja norēķināties pēc starta tarifa par vēl papildu 2400 kilovatstundu elektroenerģijas.