AS "Latvenergo" saņem "Ilgtspējas indeksa" platīna kategoriju

AS "Latvenergo" 2014.gadā "Ilgtspējas indeksā" atkārtoti saņēmis platīna (augstāko) novērtējumu, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja uzņēmuma pārstāvis.

Kopējais Ilgtspējas indekss pārsniedz 90% no maksimāli iespējamā vērtējuma, tādējādi savā darbībā gadu no gada apliecinām atklātību un caurskatāmību gan attiecībā uz Latvenergo koncerna pārvaldības principiem, gan publicējot un skaidrojot finanšu un darbības rezultātus, gan arī sniedzot atbildīgu un daudzveidīgu sociālās atbildības domāšanu un rīcību.

Āris Žīgurs, AS "Latvenergo" galvenais izpilddirektors: "Latvenergo savā darbībā pastāvīgi atrodas visa veida ietekmes saitēs - esam nepārtrauktā un operatīvā gatavībā, lai sniegtu un nodrošinātu nemitīgu procesu attīstību gan biznesa vidē, gan sabiedriskajos procesos, gan plānojot nākotnes attīstību. Tā ir liela atbildība, ko katru dienu cenšamies attaisnot ar savu darbu. Šī gada Ilgstspējas indeksa vērtējums - platīns mūsu darbam ir augsts novērtējums, kas ļauj visus darbības procesus mērīt atbilstoši starptautiskām prasībām."

Latvenergo koncerns savā darbībā atbildīgi īsteno brīvprātīgu atbildību par koncerna darbību tiešu un netiešu ietekmi uz sabiedrību, tautsaimniecību un vidi, sadarbībā ar ieinteresētajām pusēm risinot kopēji būtiskus jautājumus. Koncernā korporatīvās sociālās atbildības aspekti tiek vērtēti ļoti augstu. Kā jebkura rūpnieciska darbība, arī enerģijas ražošana, pārvade un sadale ietekmē vidi. Rūpes par apkārtējo vidi ir viens no Latvenergo koncerna ilgtspējīgas attīstības stūrakmeņiem. Koncerna centieni, gan veicot investīcijas, gan nodrošinot pareizu iekārtu ekspluatāciju, ir vērsti uz videi draudzīgu rīcību, mazinot vai novēršot videi radītos riskus.

AS "Latvenergo" sociālās atbildības jomā veic ļoti plašu aktivitāšu loku: tās ir rūpes par bērniem, vidi un drošību. Latvenergo koncerns 2013.gadā īstenoja sociālā atbalsta aktivitātes dažādām sociāli mazaizsargātām grupām, sniedzot iespēju tām saņemt elektrības norēķinu kartes. Latvenergo koncerns turpināja atbalstīt arī Latvijas skolas - 2013.gadā tām uzdāvināti datortehnikas komplekti un datoru sistēmbloki.

AS "Latvenergo" "Ilgtspējas indeksā" piedalās no 2010.gada, kad to Latvijā izveidoja. 2010. un 2011.gadā tika iegūta sudraba kategorija, 2012.gadā saņēmām zelta kategoriju, savukārt 2013.gadā - platīna.

"Ilgtspējas indekss" Latvijas uzņēmumiem piedāvā iespēju izmantot stratēģiskās vadības rīku, lai izvērtētu savu darbību, kā arī saņemtu ekspertu ieteikumus turpmākai attīstībai. Savukārt sabiedrība, valsts un nevalstiskās organizācijas var saņemt uzticamu informāciju par uzņēmuma darbību, lai novērtētu tā pūliņus un ieguldījumu Latvijas attīstībā ilgtermiņā.