"E.Gulbja laboratorijas" peļņa pērn augusi par trešdaļu

Medicīnisko pakalpojumu, laboratorijas analīžu veikšanas uzņēmuma SIA "E.Gulbja laboratorija" apgrozījums 2013.gadā sasniedzis 13,9 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv".

Apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2012.gadu, ir pieaudzis par 15%, turpretī peļņa ir pieaugusi par 29%, kopumā 2013.gadā veidojot 2,2, miljonus eiro.

Pagājušajā gadā uzņēmums ir atvēris četrus jaunus pacientu pieņemšanas punktus - divus Rīgā un pa vienam Liepājā un Valkā, vēstīts vadības ziņojumā.

Uzņēmums ir sācis arī jaunu galveno laboratorijas telpu sagatavošanu Rīgā, Brīvības gatvē 366, objektā ir sākta rekonstrukcija, kuru plānots pabeigt šogad.

Jaunās telpas un to aprīkojums nodrošinās iespējas attīstīt un modernizēt visas laboratorijas nodaļas, un, ņemot vērā analīžu apjoma pieaugumu, jaunās telpās ir paredzēts uzstādīt kopējo automātisko paraugu šķirotāju un hematoloģisko analizatoru līniju, kā arī automātisko paraugu padevi, teikts vadības ziņojumā.

Šogad SIA "E.Gulbja laboratorija" paredzējusi izveidot jaunas filiāles Rīgā un Tukumā, kā arī nākotnē paredzēts ieviest jaunas klīniskās ķīmijas metodes, attīstīt farmakoģenētikas nodaļu un uzlabot, pilnveidot laboratorijas informācijas sistēmu, vēstīts vadības ziņojumā.

SIA "E.Gulbja laboratorija" dibināta 1993.gadā ar pamatkapitālu 60 756 eiro (42 700 latu). Uzņēmums pieder Birutai Banderei (26%), Didzim Gavaram (37%) un Egilam Gulbim (37%). Uzņēmumam Latvijā ir 36 filiāles.