"Danske Bank" piešķīrusi finansējumu AS "Preiļu siers"

Danske Bank piešķīrusi finansējumu lielākajam siera ražotājam un eksportētājam Latvijā - a/s "Preiļu siers" 9,2 miljonu eiro apmērā, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja "Danske Bank" pārstāvis.

Daļu aizņēmuma uzņēmums novirzījis esošo kredītsaistību refinansēšanai, bet aptuveni trešdaļu ieguldīs ražotās produkcijas sortimenta paplašināšanā, ar visaugstāko pievienoto vērtību.

Aptuveni 60% saražotās produkcijas uzņēmums eksportē uz vairāk kā 40 valstīm. Viens no būtiskiem uzņēmuma veiksmes faktoriem ir nemainīgi augsta produkcijas kvalitāte. Turpinot attīstīties, a/s "Preiļu siers" 2013.gadu ir noslēdzis ar apgrozījumu 48,2 miljonu eiro apmērā, kas ir par 27% lielāks nekā 2012.gadā, un peļņu 1,95 miljonu eiro apmērā.

Danske Bank Latvijā vadītājs Raivis Kakānis norāda: "Arvien lielāks skaits Latvijas un starptautisko uzņēmumu novērtē Danske Bank sniegtās priekšrocības - individuālu apkalpošanu apvienojumā ar mūsdienīgiem risinājumiem un konkurētspējīgu cenu, ko sniedz viena no lielākajām bankām Eiropā. Priecājos, ka mūsu klientu vidū tagad ir arī viens no visefektīvākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā - akciju sabiedrība "Preiļu siers" - izcila siera ražotājs un viens no nozīmīgākajiem darba devējiem Latgalē, kas negrasās apstāties pie sasniegtā un turpina attīstīties".

A/S "Preiļu siers" valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts ir gandarīts par to, ka bankas finansējums ļaus uzņēmumam turpināt paplašināt produktu sortimentu un paaugstināt efektivitāti: "Šajā jomā esam paveikuši jau daudz. Nesen mūsu meitas uzņēmums SIA "Sēļi" realizēja veiksmīgu projektu, uzbūvējot lielfermu 500 slaucamajām govīm, tādejādi blakus pamatražošanai ir sperts plats solis piena kā izejvielas ražošanā."

Par A/S "Preiļu siers:

Akciju sabiedrība "Preiļu siers" izveidota 1994.gadā, uz 1972.gadā dibinātā valsts uzņēmuma "Preiļu siera rūpnīca" bāzes. "Preiļu siers" ražo dažādus cietos sierus, no kuriem populārākais ir "Čedars", kā arī sausos piena produktus. Uzņēmumam ir 659 akcionāri, lielākā daļa no viņiem zemnieki, kas vienlaikus ir ražotnes piena piegādātāji. A/S "Preiļu siers" ir viens no lielākajiem ražošanas uzņēmumiem un darba devējiem Latgalē, nodrošinot aptuveni 280 darba vietas.

Par Danske Bank Latvijā:

Danske Bank ir Dānijā reģistrētās Danske Bank filiāle Latvijā. Danske Bank Group ir lielākā banka Dānijā un viena no vadošajām finanšu institūcijām Eiropā. Danske Bank Group ir plaši pārstāvēta 15 valstīs un tai ir 5 miljoni klientu. Kopš 2012.gada 15.novembra visas Danske Bank Grupas bankas pakalpojumus sniedz ar vienotu zīmola vārdu, tādejādi liekot uzsvaru uz nemainīgi augstas kvalitātes servisu visos tirgos.