"Lauma Fabrics" iegādājusies Vācijas tekstiluzņēmumu

Tekstilmateriālu ražošanas uzņēmums SIA "Lauma Fabrics" iegādājies 100% kapitāldaļas Vācijas tekstila ražošanas uzņēmumā "Elastic Textile Europe GmbH", raksta laikraksts "Dienas Bizness".

Vācijas uzņēmums ir viens no vadošajiem elastīgo materiālu ražotājiem Eiropā. Saglabājot pasaulē pazīstamu zīmolu ar pusgadsimtu ilgu vēsturi "Elastic", izveidots jauns uzņēmums "LE Textile", vēsta laikraksts.

Arī "Elastic Textile Europe" saistītajā uzņēmumā "Elastic&Weskott" Latvijas ražotājs ieguvis 51% kapitāla. Darījuma, kas ilga visu pagājušo gadu, rezultātā Vācijā izveidota jauna Latvijas kapitāla sabiedrība ar ierobežotu kapitālu "LE Textile".

Uzņēmumi Latvijā un Vācijā strādā pēc stratēģiskās alianses principa, un sadarbības rezultātā "Lauma Fabrics" cer iegūt vairāk klientu rietumu tirgū, jaunas zināšanas un papildu ražošanas apjomus, laikrakstam atklājis "Lauma Fabrics" valdes loceklis Edijs Egliņš.

Līdz ar jauna uzņēmuma iegādi "Lauma Fabrics" ir veiktas izmaiņas vadības komandā - kopš 2013.gada septembra uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Indreks Rahumā, valdes locekļi ir Egliņš un Tatjana Tužilkina.

"Elastic Textile Europe" Vācijā ir specializējies īpaši saturīgu, mīkstu un modernu materiālu ražošanā, ko izmanto koriģējošās un sporta veļas ražošanā. Šo produkciju iegādājas visi lielākie veļas ražošanas uzņēmumi Eiropā. Vācijas rūpnīcas apgrozījums ir aptuveni 11 miljoni eiro gadā, tajā strādā 75 darbinieki.

Egliņš laikrakstam norādījis, ka papildus Vācijā ražotajiem augstas pievienotās vērtības produktiem "LE Textile" saviem klientiem piedāvās arī visus "Lauma Fabrics" ražotos materiālus. Latvijas uzņēmumam, kas līdz šim savas produkcijas lielāko daļu realizēja veļas šūšanas uzņēmumiem, kuru mērķa tirgus ir NVS, tā ir iespēja paplašināt rietumu tirgu.

Laikraksts norāda, ka Vācijas uzņēmuma motivācija meklēt biznesa partneri Latvijā skaidrojama ar dominējošu tendenci Rietumeiropā - meklēt sadarbību ar lētāku izmaksu valstīm un iespiesties plašajā NVS tirgū.

"Lauma Fabrics" apgrozījums 2013.gadā bija 32,6 miljoni eiro. Ražošanas attīstībā uzņēmums pērn investēja 3,4 miljonus eiro. Uzņēmumā "Lauma Fabrics" strādā 550 darbinieku.

"Lauma Fabrics" apgrozījums 2012.gadā bija 24,229 miljoni latu (34,47 miljoni eiro), kas ir par 9,22% vairāk nekā 2011.gadā, bet tīrā peļņa sasniedza 2,829 miljonus latu (4,03 miljonus eiro), kas ir par 42% vairāk nekā 2011.gadā.

Galvenie uzņēmuma noieta tirgi ir Baltkrievija, Baltijas valstis, Ukraina, Polija, Krievija, Francija.

"Lauma Fabrics" dibināta 2005.gada 21.oktobrī. Kā patstāvīga juridiska persona tā sāka savu saimniecisko darbību 2006.gada janvārī. "Lauma Fabrics" īpašnieks ir Kiprā reģistrētais "Myrtyle Ventures Limited".