Pērn dubultojusies uzņēmuma "Kings" peļņa

Pērn dubultojusies Liepājā reģistrētā uzņēmuma SIA "Kings" peļņa, liecina portālā Firmas.lv pieejamā informācija.

2011.gadā "Kings", kas nodarbojas ar degvielas un naftas produktu tirdzniecību, nopelnījis 66 491 latu, bet jau pērn – 142 964 latus.

2012.gadā par 1 700 697 latiem pieaudzis arī uzņēmuma apgrozījums, sasniedzot 9 803 757 latus.

Kā liecina uzņēmuma vadības ziņojums, "Kings" pērnajā gadā turpinājis veiksmīgi darboties. Mazumtirdzniecības apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējiem diviem gadiem, ir pieaudzis. Uzņēmuma rentabilitātes rādītāji nav augsti, taču tie ir līdzīgi vidējiem rādītajiem šajā nozarē strādājošajiem uzņēmumiem.

Viena no uzņēmuma darbības prioritātēm ir klientu servisa kvalitātes nodrošināšana, tādēļ tiek attīstīti un uzlaboti klientu apkalpošanas instrumenti – gan tehniskie – norēķinu kartes, gan informatīvie – elektroniskās vides izmantošana.

Tajā pašā laikā "Kings" ir pakļauts dažādiem finanšu riskiem, tai skaitā kredītriskam, naftas cenu svārstībām, valūtas kursu un procentu likmju izmaiņu riskam, norāda uzņēmuma vadības ziņojums.

Pēc portāla Firmas.lv informācijas, "Kings" reģistrēts 1993.gada 11.martā un tā pamatkapitāls ir 260 500 lati.

Uzņēmumam ir vairāki īpašnieki, no kuriem lielākās uzņēmuma daļas – katra 14,20% vērtībā pieder Ingai Ķinēnai, Aloizam Norkus, Mārai Dabarei, Jurim Aizezeram, Uldim Ķepalam un Jurim Dabaram.