"Vaiņodes bekons" izkļūst no zaudējumiem

Vaiņodes novadā reģistrētais uzņēmums SIA "Vaiņodes bekons" pērn strādājis ar peļņu, pretēji 2011.gadam, kad uzņēmuma darbība nesa zaudējumus, liecina portāla Firmas.lv informācija.

"Vaiņodes bekons", kas nodarbojas ar lopkopību, 2011.gadā strādājis ar 650 914 latu lieliem zaudējumiem, bet pērn no mīnusiem izkļuvis, nopelnot 76 672 latus.

Kā liecina uzņēmuma vadības ziņojums, 2012.gada martā Krievijas Federācijas uz nenoteiktu laiku aizliedza cūku importu no ES dalībvalstīm, kas negatīvi ietekmēja uzņēmuma darbību, jo cūku pārdošanas cenas eksportam uz Krieviju bija ievērojami augstākas nekā vietējā tirgū. Neskatoties uz to, uzņēmums spējis saglabāt ražošanas apjomus un atrast papildus noieta tirgus Latvijā.

Šogad "Vaiņodes bekons" plāno turpināt attīstīt sadarbību ar svarīgākajiem klientiem un uzsākt sadarbību ar jauniem klientiem. Tāpat tiks turpināta efektivitātes celšana un izskatītas investīciju iespējas ražošanas apjomu palielināšanā.

Pēc portāla Firmas.lv informācijas, "Vaiņodes bekons" reģistrēts 1998.gada 12.februārī un tā pamatkapitāls ir 2 433 963 lati.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrētā SIA "Vaiņode Agro Holding".