Raunas z/s "Kliģeni" pērno gadu noslēdz ar 20 281 latu lieliem zaudējumiem

Raunas novadā reģistrētā zemnieku saimniecība "Kliģeni" pērno gadu noslēgusi ar 20 281 latu lieliem zaudējumiem, liecina portāla Firmas.lv informācija.

Tomēr "Kliģeni", kas nodarbojas ar dārzeņkopību, pērno gadu noslēguši ar krietni mazākiem zaudējumiem neka 2011.gadu, kad uzņēmuma zaudējumi sastādīja 83 545 latus.

Analizējot "Kliģeni" peļņas vai zaudējuma aprēķinu uz 2012.gadu 31.decembri, var secināt, ka finanšu rādītāji ir uzlabojušies. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, dārzeņu raža gurķiem ir samazinājusies par 14,8%, bet kopumā gurķu ražība uz vienu kvadrātmetru ir palielinājusies par 7,2%. Tomātu raža 2012.gadā ir samazinājusies par 18,8%, bet tomātu ražība uz vienu kvadrātmetru ir palielinājusies par 21,9%. Augsta dārzeņu ražību tika panākta ar jaunām tehnoloģijām, kuras tika apgūtas no Holandes pieaicināta speciālista dārzeņu audzēšanā. Salīdzinot ar 2011.gadu, neto apgrozījums dārzeņiem saimniecībā ir palielinājies par 12,6%, ko ietekmēja augstas cenas dārzeņiem, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

"Kliģeni" ir sezona rakstura saimnieciskā darbība, sezonas "tukšie" mēneši ir no novembra līdz aprīlim. Šajā laika posmā saimniecībā izveidojas būtiski parādi par gāzi, elektroenerģiju un dārzeņu stādiem. Sezonas laikā simtprocentīgi saimniecība ir norēķinājusies par elektroenerģiju, stādiem, bet par gāzi parāds sastāda ar soda naudām ~118 000 latus.

Nākotnē "Kliģeni" plāno palielināt ražošanas jaudas, lai apmierinātu pieprasījumu, samazināt siltumenerģijas pašizmaksas un izveidot spēcīgu un konkurētspējīgu saimniecību.

Portāla Firmas.lv informācija liecina, ka uzņēmums reģistrēts 1992.gada 17.martā. Tā vienīga īpašniece ir Aina Ceruze un līdzīpašnieks Aleksandrs Raubiško.