Uzrunas

Juris Mendziņš

Sengrieķu domātāja Heraklīta prātulu par to, ka pastāvīgas ir tikai pārmaiņas, mēs pēdējā gada laikā uz savas ādas esam izjutuši vairākkārt. 2021.gads sākās ar faktiski paralizētu ekonomiku un komandantstundas ieviešanu, taču neilgi pēc tam dienas gaismu ieraudzīja pirmās vakcīnas pret Covid-19, kas viesa cerību uz ekonomikas atveseļošanos pasaulē pārskatāmā laika nogrieznī.

Aigars Lazdāns

Latvijas Biznesa Gada Pārskats šogad piedzīvo savu desmito – jubilejas – gadu. Jau desmit gadus pēc kārtas veicam apjomīgu pētījumu, analizējot Latvijas uzņēmumu finanšu rādītājus, apkopojot veiksmīgākos uzņēmumus nozarēs un reģionos, kā arī ieskicējot nākotnes tendences, uz ko norāda jomas eksperti. Pēdējā desmitgadē esam novērojuši gan ievērojamu ekonomikas izaugsmi, gan attīstības šķēršļus un lejupslīdi, esam veiksmīgi adaptējušies pārmaiņām un raduši jaunas sfēras izaugsmei. Diemžēl šogad biznesa...

Vārds “krīze” cēlies sengrieķu laikos un apzīmē, pagrieziena punktu, lēmumu. Ar krīzi mēs saprotam pēkšņas, parasti negaidīta pārmaiņas, kas izjauc ierasto darbību ritmu un lietu kārtību.

Raksti

Reģioni