"Ditton pievadķēžu rūpnīcas" akcionāru ārkārtas sapulce pārcelta uz februāra beigām

Rīga, 20.janv., LETA. Daugavpils pievadķēžu ražotāja AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" akcionāru ārkārtas sapulce, kas bija plānota piektdien, kvoruma trūkuma dēļ nenotika, un sapulce ar to pašu darba kārtību pārcelta uz 24.februāri, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Atkārtoti sasauktā akcionāru sapulce būs tiesīga pieņemt lēmumus neatkarīgi no klātesošo akcionāru skaita.

Akcionāru sapulcē paredzēts ievēlēt jaunu uzņēmuma padomi.

Pērn decembra sākumā "Ditton pievadķēžu rūpnīca" padomi atstāja divi padomes locekļi - padomes loceklis Oto Dzenis un padomes priekšsēdētājs Boriss Matvejevs.

Uzņēmuma padomē turpina darbu padomes locekļi Genādijs Zavadskis un Aleksandrs Sokolovs, liecina "Firmas.lv" informācija.

Ņemot vērā, ka padome vairs nevar pildīt uzdevumus un pienākumus, uzņēmuma valde sasauca akcionāru ārkārtas sapulci, lai ievēlētu jaunu padomi.

Jau vēstīts, ka "Ditton pievadķēžu rūpnīca" 2022.gada deviņos mēnešos strādāja ar 3,756 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,9% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, bet kompānijas peļņa saruka par 32,2% un bija 199 843 eiro.

Pēc uzņēmuma sniegtajiem datiem, "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" lielākie akcionāri ir 2021.gadā mirušais Vladislavs Drīksne - 19,92%, SIA "MAX Invest Holding" - 13,63%, SIA "Maleks S" - 13,56%, SIA "Dvinsk MNG" - 9,46%, Marina Zavadska - 6,67%, Karolīna Marija Zavadska - 6,67% un Eduards Zavadskis - 6,67%. Uzņēmuma rīcībā nav informācijas par akciju sadalījumu starp Drīksnes mantiniekiem, kā arī to iegrāmatojumiem viņu finanšu instrumentu kontos. 

Uzņēmuma akcijas kotētas biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.