Tūroperatora "Tez Tour" provizoriskais apgrozījums pērn bija vairāk nekā 25 miljoni eiro

Rīga, 18.janv., LETA. Tūrisma operators SIA "Tez Tour" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar vairāk nekā 25 miljonu eiro apgrozījumu un guva viena miljona eiro peļņu, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

"Tez Tour" valdes priekšsēdētājs Konstantīns Paļgovs skaidro, ka aizvadītā gada vasaras un ziemas sezonas kļuva par pirmajām pilnvērtīgajām masu tūrisma sezonām pēc pēdējo gadu dažāda veida satricinājumiem pasaulē. Tostarp uzņēmumam pērn izdevās sasniegt visus nospraustos mērķus.

Pēc kompānijā vēstītā, 2022.gadā "Tez Tour" nodrošināja ceļojumus vairāk nekā 37 000 tūristu, kas ir par 28% vairāk nekā gadu iepriekš. 

Tūrisma galamērķu izvēle pērn saglabājās līdzīga kā iepriekšējos gados - vasaras sezonā klienti pārsvarā izvēlējās atpūtu Turcijā, Grieķijā, Bulgārijā un Itālijā, savukārt ziemas ceļojumu sezonas galvenie galamērķi bija Ēģipte, Kanāriju salas un Apvienotie Arābu Emirāti, informē kompānijā.

"Protams, energoresursu un citu izmaksu kāpuma dēļ tuvākās nākotnes scenārijs nav pilnīgi skaidri iezīmējams, līdz ar to prognozēt, kāda būs tūristu aktivitāte 2023.gadā, ir diezgan grūti," pauž kompānijas valdes priekšsēdētājs.

2021.gadā "Tez Tour" strādāja ar 20,106 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir trīs reizes vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas zaudējumi pieauga par 21,9% un bija 1,106 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija "Tez Tour" reģistrēta 2002.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. "Tez Tour" vienīgais īpašnieks ir Spānijā reģistrēta kompānija "Germesinvest SL".