Laikrakstu izdevējam "Mediju nams" atcelts VID piemērotais nodrošinājumus

Rīga, 17.janv., LETA. Laikrakstu izdevējam SIA "Mediju nams" atcelts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) piemērotais nodrošinājumus, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Nodrošinājums atcelts pirmdien, 16.janvārī.

LETA jau vēstīja, ka VID laikrakstu izdevējam "Mediju nams" šogad 9.janvārī piemēroja nodrošinājumu, kas paredzēja aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai, kā arī grozīšanai Uzņēmumu reģistra komercķīlu reģistrā.

Pēc VID datiem, "Mediju namam" šogad 6.janvārī bija nodokļu parāds 78 057 eiro apmērā.

Kompānijā aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka "Mediju nams" 10.janvārī pilnā apmērā veicis nodokļu samaksu un saistības pret valsti izpildījis.

Kompānijas "Mediju nams" vienīgā īpašniece ir SIA "MN Mediji", kura kopš 2022.gada jūnija pieder AS "Neatkarīgā", bet tās patiesā labuma guvēja kā akcionārs ir Ilze Bērziņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

Taču 2022.gada beigās "Mediju nama" ģenerāldirektore Daina Ločmele informēja, ka izdevniecību ir iegādājusies zīmola "Dzintars" pārvaldošās kompānijas SIA "H.A.Brieger" līdzīpašniece un vadītāja Anastasija Udalova. Darījuma nosacījumi ir komercnoslēpums un netiek izpausti.

"Mūsu mērķis ir nostiprināt "Nra.lv" lomu Latvijas vadošo sociāli ekonomisko dienaskārtību veidojošo mediju lokā un primāri konkurēt ar "Delfi" un "LSM"," pauda Udalova.

Kompānija "Mediju nams" reģistrēta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 12 948 128 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 739 653 eiro, bet zaudējumi sasniedza 635 250 eiro.