top of page

Pārtikas produktu kvalitātes vadības sistēmas

Mēs konsultējam, izstrādājam un ieviešam kvalitātes vadības sistēmas pārtikas uzņēmumos atbilstoši sekojošo standartu prasībām:

  • HACCP (Codex Alimentarius),

  • BRC (BRCGS Global Food Safety Standard),

  • IFS Food,

  • ISO 22000/ FSSC 22000,

  • MSC (Marine Stewardship Council).

быстрое питание

HACCP (Hazard Analyses and Critical Control Points)

Pārtikas produktu ražošanas paškontroles sistēma, kura ir balstīta uz 7 principiem.

Šie pamatprincipi ir sniegti Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 29. aprīļa Regulas (EK) Nr. 852/2004 „Par pārtikas higiēnu” 5. pantā un citos pārtikas apriti reglamentējošos dažādu pasaules valstu normatīvajos aktos.

Ежевичные Кексы
Пищевой Спред

BRC (British Retail Consortium) standarts

BRC ir globāls standarts pārtikas produktiem, kas nosaka prasības pārtikas produktu drošībai, kvalitātei un ražošanas procesiem. To atbilstība ir jānodrošina ražotājam, lai izpildītu likumdošanas un patērētāju tiesību aizsardzības prasības. Standarts iekļauj sevī sekojošas prasības:

  • Pārtikas produktu drošības plāns un sistēma HACCP.

  • Kvalitātes vadības sistēma.

  • Prasības aprīkojumam un ražotnei.

  • Produktu vadība.

  • Procesu vadība.

  • Personāls.

BRC augstākā līmeņa kvalitātes sertifikāts globālajā produktu tirgū ir uzskatāms par Labas Ražošanas prakses (GMP) un produktu drošības etalonu.

Tas ir pielietojams ne tikai pārtikas produktiem, bet arī materiāliem, kuri saskaras ar tiem – polimēru, papīra, metāla u.c. iepakojums.

MSC
(Marine Stewardship Council)

Jūras uzraudzības padome– Starptautiskā nekomerciālā organizācija, kura izstrādāja ekoloģiski atbildīgās zvejas un piegādes ķēžu izsekojamības standartus. MSC zīme uz produkcijas garantē, ka zivis un zivsaimniecības produkti tiek piegādāti tikai no leģitīmajiem un ekoloģiski atbildīgajiem apgabaliem, kuri rūpējas par jūras bioresursu saglabāšanu.

Šī produktu ražošanas paškontroles sistēma balstās uz 5 principiem.

Рыболовная сеть
bottom of page