Lūdzu, pagrieziet tālruni vertikāli.

Gurķīši

  • marinēti
  • marinēti medainie
  • pipargurķīši upeņu lapu marinadē
  • pipargurķīši marinēti medainie
  • ugunīgie admirāļa
  • saldskābie
marinēti
  • marinēti
  • marinēti medainie
  • pipargurķīši upeņu lapu marinadē
  • pipargurķīši marinēti medainie
  • ugunīgie admirāļa
  • saldskābie

Gurķi marinēti baroneses Jakobīnes gaumē

1000g
Vissenākā recepte, kas īpaši patika vienai no muižkundzēm — stingrajai baronesei Jakobīnei, kas īpaši rūpīgi pieskatīja, lai laulātajam draugam un viņa viesiem netrūktu ne nieka.
Vienāda lieluma kraukšķīgi gurķīši ar bagātīgu svaigu diļļu, mārrutku, ķiploku garšu un smalku, apetīti raisošu upeņu lapu pēcgaršu vienmēr bija gaidīts rotājums, ja pie galda pulcējās jautrs vīru pulks.
Izcila uzkoda stipriem dzērieniem.

Gurķi marinēti medainie baroneses Katrīnas gaumē

1000g
Šī recepte radās laimīgas nejaušības dēļ. Saimniece, kas gatavoja marinādi, piebēra tai pārāk daudz cukura, bet noklusēja to.
Jaunā baronese Katrīna, kas pirmā pagaršoja gurķīšus, nevarēja vien beigt ar tiem našķoties un slavēt to medus saldo garšu.
Iesakām sievietēm, kas tvīkst mīlas ilgās, kā arī saldummīļiem.

Pipargurķīši upeņu lapu marinadē grāfienes Anetes gaumē

530g
Šos gurķīšus allaž izvēlējās grāfiene Anete — muižas cienījamā viešņa, vietējo tradīciju godājamā sargātāja.
Viņa augstu vērtēja mārrutku garšas un vasarīgās upeņu smaržas dzirkstošo apvienojumu.
Apliecinot savu cieņu, Muižkungs allaž viņai sūtīja vairākas šādas burciņas ar jaunās ražas gurķīšiem.

Pipargurķīši marinēti medainie baroneses Katrīnas gaumē

530g
Lai īpaši palutinātu baronesi Katrīnu, Muižkungs viņas mīļākajā receptē izmantoja īpaši mazus pipargurķīšus.
Tie ir dabīgi saldi un lieliski saskan ar medus saldo marinādi.
Jaunā aristokrāte bija sajūsmā!

Pipargurķīši marinēti ugunīgie admirāļa Teodora gaumē

530g
Reiz muižā viesojās slavenais admirālis Teodors, kurš banketa laikā plaši stāstīja par saviem jūras ceļojumiem un par savu pirmo neaizmirstamo kulināro iepazīšanos ar aizjūras čili pipariem.
Nākamās vizītes laikā muižas saimnieki viņu pārsteidza, cienājot ar ugunīgi asā marinādē gatavotiem gurķīšiem.
Cienasts admirālim ļoti gāja pie sirds un tika nosaukts viņa vārdā.

Gurķi marinēti saldskābie grāfa Fridriha gaumē

950g
Sacensību gars allaž ir piederējies starp Veslavas un Svārtavas muižām, muižkungiem izrādot savas medību prasmes, darinātos dzērienus un arī uzkodas. Svārtavas muižkungs bijis iztālēm slavens ar saviem marinējumiem, neiecietībā gāžot toverus, ja marinētiem gurķiem nav bijis pareizā kraukšķīguma.
Reiz, atgriezies no Zēlandes tirdzniecības ceļojuma, kur provējis dažnedažādas pasaules virces, Veslavas muižkungs lēmis mest izaicinājumu un licis jaunās virces lietā. Par pārsteigumu sanākuši tik gardi un saldenskābi gurķīši, ka Svārtavas muižkungs vai plīsis no dusmām. Bet saaicinātie viesi gardi smējuši un uzkoduši gurķus, slavēdami.